Våra tjänster

Vi erbjuder en lång rad tjänster för dig som är sugen på att bygga ett nytt företag eller organisation med en ny identitet från grunden, men även för dig som redan har etablerat dig och som letar efter förnyelse eller utveckling. Vi hjälper dig genom hela processen, från vag idé till skräddarsydda paket där det kan ingå logga, grafisk profil, hemsida, tryckmaterial och marknadsföring.

Skyhook finns till för både stora och små. Oavsett om du vill ha en väldigt enkel logga eller driva ett stort och avancerat projekt så plockar vi alltid ihop de bästa möjliga paketen för dig som kund. Vi tycker att det är trevligt när det är enkelt, så därför eftersträvar vi en rättvis och transparent prisbild som är lättförståelig för vår kund.

Grafisk profil

En grafisk profil signalerar din identitet till omvärlden. Den beskriver färg och form för ditt företag men täcker även in företeelser som kanske inte alla tänker på, såsom vilket typsnitt du vill ha eller vilken tjocklek du vill ha på ditt brevpapper (80 gram, såklart). Hursomhelst kan vi hjälpa dig om du sitter fast någonstans. Oavsett om du har en vag idé om vad du vill stå för eller om du redan har en klar bild över vem du vill vara så ordnar vi med allt du behöver för att ge substans till dina idéer.

Logotyp

Alla vet vad en logotyp är, men kanske inte hur viktig den är. Det är den som kommer vara din huvudsakliga association, ditt ansikte utåt och ditt första intryck. Därför är det inte konstigt att ägna sig lite extra åt att se till att fasaden är om inte putsad och städad så är den lik dig, vilket är det viktigaste.

Hemsida

Vi kan både designa och bygga din hemsida – ditt ansikte utåt i den virtuella världen. Vi kan antingen göra en hemsida som du kan uppdatera själv, eller så kan vi ta hand om dina uppdateringar om du hellre vill ägna tid åt din primära verksamhet.

Illustration

Vi kan rita också! Behöver du fina illustrationer på din webbsida eller kanske några snygga diagram i din presentation så är det bara att fråga oss. Vi arbetar antingen på papper eller i något häftigt program som Illustrator eller Photoshop.

Animation

Oavsett om du har filmat videomaterial som du behöver klippa ihop eller om du vill att vi ska rita eller animera från början så bör det inte vara några problem. I vår portfolio kan du se exempel på de animationer vi redan gjort.

Texter

Vi hjälper dig gärna med att ta fram alla de smarta, enkla, trevliga eller kanske sexiga texter du behöver. Kanske en klurig slogan som alla kommer komma ihåg, eller en informativ text till en företagspresentation? Berätta för oss vad du vill ha sagt, och till vem du vill säga det, så kommer vi sätta oss ner och skriva tills vi fått ett resultat som alla kan känna sig nöjda med.

Grafisk formgivning

Sist men inte minst kan vi formge det mesta av tryck- eller grafikmaterialet som behövs i din verksamhet: powerpoint-presentationer, broschyrer, rapporter, affischer, webbpublikationer. Vi klarar allt ifrån pyttesmå visitkort till gigantisk väggreklam, det är bara att fråga.

Prisexempel

Det kan vara svårt att få en insyn i vad exakt era pengar går åt till när ni anlitar avancerad expertis såsom vår. Nedan visas exempel på vad ett typiskt projekt kan innefatta tillsammans med detaljerad information över vad vår klient fick ut av sin investering.

Hur vi hjälpte ett nystartat företag att synas

Ett nystartat företag med en produkt i utvecklingsfas var i behov av att synas.

Vi erbjöd företaget en ny grafisk profil i form av en grafisk manual i digitalt format med tillhörande filer: grafiska element, flera versioner av logotyp, dokumentmallar (Powerpoint, Word) och visitkortsfiler redo för användning och tryck. Utöver det skapade vi en representativ mobilanpassad och sökoptimerad hemsida där företagets verksamhet och tjänster presenteras.

Såhär blev prislappen:

  • Logotyp, 20 tim 10000 SEK
  • Grafisk profil, 20 tim 10000 SEK
  • Hemsida, 30 tim 15000 SEK

Epilog. Vår klient fick en figurativ kick-off i sin verksamhet. Företaget kunde nu sätta igång med att på allvar presentera både sin produkt och sitt företag för dess tilltänkta kunder.

Nystartat företag? Kontakta oss!

Hur vi lyfte ett växande företag med ett nytt varumärke och digital kampanj

Ett växande företag med några år på nacken behövde förnya sig då de inte hade något enhetligt varumärke. Presentationer var spretiga, hemsidan hade ingen koppling till företagets identitet, dokumentmallar likaså. Det saknades helt enkelt en röd tråd som förenade de olika delarna i företagets verksamhet och kommunikation.

För att hjälpa företaget på vägen erbjöd vi en enhetlig varumärkesplattform med tillhörade varumärkesidentitet samt en kampanj som förankrade detta hos företagets nuvarande och framtida kunder.

Uppdraget började med en djupare genomgång av företaget, dess strategi, framtida visioner och en omvärldsanalys. Vi ville skapa en långsiktigt hållbar identitet som stämmer överens med företagets kärnvärden.

Utöver ett nytt varumärke, som bestod av bland annat en logotyp, grafisk profil och varumärkesmanual, skapade vi även en digital kampanj. Vi spred det nya varumärket via olika digitala kanaler, såsom sociala medier, nyhetsutskick samt en kampanjsida byggd för ändamålet.

Såhär blev prislappen:

  • Inledande analys, 20 tim 10000 SEK
  • Produktion av varumärkesplattform med tillhörande grafisk profil, 80 tim 40000 SEK
  • Digital företagskampanj, 80 tim 40000 SEK

Epilog. Företagets nya grafiska identitet fick ett fotfäste bland befintliga kunder och företaget blev lätt att känna igen oavsett vilken kommunikationskanal som används. Medarbetarna behöver inte heller längre tänka på vilket typsnitt de ska använda i sina Powerpoints eller vilken typ av bild som ska stoppas in i en Facebook-uppdatering. Företaget fick ett lyft för att gå vidare och bli ännu bättre i sin genre.

Växande företag? Kontakta oss!

Hur vi arbetar som jourhavande kreatörer på timbasis

Ett företag var i behov av många små löpande uppdrag, såsom marknadsföring av tjänster, analog och digital redaktion, design och utveckling av nyhetsbrev, hemsida, sociala medier, samt formgivning av infoblad, broschyrer, rollups och vepor till olika tillställningar. De visste dock inte exakt när dessa uppdrag skulle bli aktuella eller hur mycket dessa uppdrag skulle innefatta. Vi kunde erbjuda företaget ett samarbete som jourhavande kreatörer under våra arbetstider på timbasis. Vi kunde även agera guide inom kommunikations- och designrelaterade ämnen för att ge vår klient råd om de bästa lösningarna i en given situation.

Företaget kan nu kontakta oss vid behov och behöver inte leta efter nya kompetenser för varje nytt uppdrag eftersom Skyhook står för både administation och produktion.

Prislapp:

  • Timpris 500 SEK

Epilog. Vi har nu förankrat ett långvarigt samarbete med en trygg och nöjd kund som slipper att tänka på hur saker ska göras för att istället fokusera på vad den vill göra och när den vill göra det.

Något för dig? Kontakta oss!

Hur vi arbetar med månadsprenumeration

Ett företag hade en hemsida som behövde underhållas och uppdateras varje månad. Eftersom arbetsuppgifterna var rätt periodiska och likvärdiga kunde vi erbjuda ett fast månadspris.

Nu tar vi hand om klientens hemsida, vi ser till att den digitala plattformen står emot alla hackerattacker, är felfri samt att innehållet är uppdaterat med en artikel per månad.

Företaget slipper nu tänka på hur mycket det kommer kosta samt vilket innehåll som ska in på hemsidan. Skyhook tar hand både om den tekniska och redaktionella delen.

Prislapp:

  • Månadskostnad 1500 SEK

Epilog. Uppdraget är nu fire-and-forget. Vår klient kan räkna med att arbetet blir gjort utan att behöva hålla sig engagerade i minutiösa detaljer eller oroa sig för oväntade problem. Det enda som återstår är att luta sig tillbaka och läsa de försklassiga artiklar som produceras av Skyhook varje månad.

Sugen på att anlita Skyhook? Kontakta oss!

Skyhook hjälper dig i alla lägen!